Vrei să fii critic muzical internațional?


Opera Now, una dintre revistele dedicate operei din Marea Britanie, dar cu circulație internațională, propune cititorilor un concurs foarte interesant. Crezi că ai ceva de spus în ceea ce privește un spectacol de operă? E suficient să trimiți o cronică de 500 de cuvinte redacției, de la un spectacol de operă văzut luna aceasta și, dacă se dovedește a fi cea mai bună, atunci va fi publicată în numărul următor al revistei și va fi și remunerată.

Opera Now – Octombrie 2019

Opera din România are nevoie de voci critice oneste mai mult ca niciodată, iar o apariție într-o publicație muzicală internațională poate da multă greutate unei opinii, făcând diferența dintre un connoisseur și un critic muzical.

Mai jos, editorialul din numărul pe luna Octombrie al revistei Opera Now, precum și adresa de corespondență la care se face referire în articol. E inutil să traduc materialul în limba română, atâta vreme cât provocarea este să trimiteți o cronică în limba engleză, ceea ce presupune că trebuie să fiți cel puțin fluent în limba lui Shakespeare.

Hint: Chiar dacă Opera Now așteaptă o relatare de la un spectacol pe luna Octombrie, eu cred că ar fi perfect acceptabil și dacă ar fi din Septembrie, când s-a desfășurat la București Festivalul Enescu, în cadrul căruia au fost prezentate mai mult de o duzină de opere. Presa internațională nu are pe radar Festivalul, deci ar putea fi surprinsă, cu atât mai mult cu cât Peter Grimes a avut o premieră națională în România, cu o Lise Davidsen debutând în rolul lui Ellen Orford. It just might work. Dar, sigur, sunt și alte opțiuni: Moses und Aron, Die Frau ohne Schatten, Œdipe, sau poate chiar Samson et Dalila, recenta premieră de la ONB.

Editorial Opera Now – Octombrie 2019
Contact Opera Now

 

11 comentarii

  1. Se clarifică în sfârșit misterul publicării în reviste britanice de specialitate a unor „critici” care pot confunda o sonată de Scarlatti cu o partită de Bach.

    Cântarea României s-a mutat la Londra.

    Apreciază

    • Hahaha!
      Dle Nicolae Badea, toate comentariile dvs din 2017 încoace, dar absolut toate, încep cu fraze de tipul: „O cronică muzicală profesionistă/un critic muzical trebuie să fie așa și pe dincolo”
      Cu toate astea eu n-am auzit de dvs și probabil că popularitatea și competența dvs nu depășește cercul de prieteni.
      De ce nu arătați lumii și ce știți, și cum se face în materie de critică muzicală?
      E chiar păcat să văduviți lumea de un așa talent ca al dvs.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.