La Odeon!


⭐⭐⭐⭐⭐

„5 stele din 5. O încântare de văzut și auzit.”

PressHub

„Un eveniment plin de prospețime, dătător de speranță.”

Liternet

„M-a scos din rutină și mi-a reîncărcat bateriile.”

PA-uri și mirări

La serva padrona revine, de data asta la Teatrul Odeon, pe 28 decembrie, de la ora 19:00, în sala Majestic. Biletele, cu prețuri începând de la 30 de lei, se pot procura online de aici: BILETE.

În distribuție o veți regăsi pe soprana Cleopatra David, în timp ce rolul lui Uberto va fi preluat de tânărul bariton italian Tonino Crisciotti. Cvartetul de corzi condus de Ieronim Buga, cu Natalia Pancec și Tania Zâmbreanu la vioară, Alexandra Marin la violă și Eugen Bogdan Popa la violoncel, toți muzicieni ai Filarmonicii „George Enescu”, va asigura acompaniamentul.

Producția pentru La serva padrona a avut premiera în toamnă, pe 29 septembrie, la Sala Dalles, cu un succes care ne-a surprins și pe noi, cei care am construit-o aproape din nimic. E un proiect 100% independent, care nu a beneficiat de nici o subvenție de stat. Și e operă!

Nu știm când vom relua acest spectacol, deși sperăm s-o facem în anul 2023. Deocamdată, 28 decembrie e ocazia unică de a mai vedea La serva padrona anul acesta.

„Povestea este simplă ca apa de izvor. Serpina, servitoarea isteață a stăpânului Uberto, inventează o mulțime de jocuri și farse pentru ca Uberto să o ia de nevastă. Vespone, complicele ei mut, se deghizează și o face pe gelosul, ca să își păcălească stăpânul și să facă din servitoare adevărata stăpână a casei! Asta e tot, scurt și ca un foc de artificii.

În 1752, când o trupă italiană a jucat la Opéra de Paris o Servitoare stăpână probabil mai amuzantă decât originalul, a izbucnit, pe un fond muzical francez niciodată calm, unul dintre scandalurile al căror secret ne este cunoscut: „Cearta bufonilor”. Susținătorii operei italiene și susținătorii operei franceze s-au bătut cu mare elan, au scris pro și contra, au huiduit în sălile de spectacol, pe scurt, Servitoarea despre care vorbim nu doar că s-a căsătorit foarte bine, dar a dat și foc lumii de iubitori de operă care întotdeauna a visat să se enerveze din orice.” (Pierre-Jean Rémy: Dictionnaire amoureux de l’opéra, Ed. Plon, 2004)

Găsiți toate informațiile despre spectacol (prezentare, libret, interviuri etc) pe website-ul servapadrona.art

La Odeon!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.