„Despre Opera” – Best Cultural Blog / ELLE Blogging Awards 2016


Am aflat din monitorizarea blogului, acum câteva săptămâni, de nominalizarea la categoria „Cel mai bun blog cultural” al concursului ELLE Blogging Awards 2016. Inițial n-am acordat prea multă importanță acestei nominalizări, n-am marcat-o cu nici o postare pe blog. Concursul este la prima ediție în România, dar acest proiect există de mai mulți ani la nivelul diverselor filiale ale celebrei reviste de fashion. Evident că nu mă vedeam câștigător, nu prea am nimic în comun cu moda. Dar Opera are.

Azi am câștigat. Best Cultural Blog. Și m-am bucurat foarte tare, la fel de tare ca atunci când am început să scriu în Adevărul, sau în Opera Magazine, sau când numele meu a apărut în New York Times sau Washington Post. Sau chiar și pe site-ul Festivalului Enescu. Mulțumesc celor care m-au votat; felicitări celorlalți finaliști (Chestii LivreștiMărculescu.ro,  Rezistența.netVicuslusorum).

Premiu

Gala de decernare a premiilor o puteți vedea, deocamdată, pe site-ul ziarului Libertatea. La minutul 25:00 e secțiunea „Cultură” și mă puteți vedea vorbind, cu un nod în gât, despre ONB și despre Rigoletto cel al lui Stephen Barlow. Pentru că mâine s-ar putea ca aceste producții britanice, realizate de o școală de regie de operă la care am visat cu toții privind DVD-uri, să nu mai existe. Dar… mâine e nouă zi, vorba lui Scarlett O’Hara.

Și un mic interviu, după câștigarea premiului, aici.

S-a făcut deja mâine. Hai să zâmbim. Parafrazând o caricatură din deliranta revistă umoristică americană Mad Magazine, aș putea spune că: 1 an de blogging cultural înseamnă o poziție 1.365 pe zelist.ro; 2 ani înseamnă o citare în presa mainstream online fără nici un link către blog; 3 ani – începi să scrii în presă; 4 ani – ești pe aceeași scenă cu Alina Ceușan (vreo 175.000 de subscriberi).

Mad Magazine

 Galerie foto (©ELLE Romania și alții):

19 comentarii

  1. Felicitari! Daca ne spuneai din timp, votam si noi! 🙂 Nici nu stiam de aceasta competitie, dar orice actiune de PR care poate creste profilul blogului e binevenita.

    Apreciază

  2. Hm, cam multe laude si popularitate obtinute in ale muzicii, acum si-un premiu! si toate astea obtinute de catre un inginer, nu tu studii de specialitate, nu Conservator… ce sa mai zic, sunt profund „revoltata”, asa ca :FELICITARI MULTIPLE! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.